Информация


Продукти


   


Архив


Продукти->"Mini UPS" - непрекъсваемо захранване за мрежово и друго обурудване
Последна модификация на 22/08/2022


Предназначение
    
В практиката, при изграждането на мрежи, често се налага в определени точки да се използва непрекъсваемо захранване за отговорно мрежово оборудване - безжични рутери, суитчове и др. Използването на класически UPS не винаги е рентабилно и технически подходящо, поради отдалеченото захранване на устройствата по свободните чифтове на UTP кабела.
  НЕОМОНТАНА ЕЛЕКТРОНИКС разработи специализиран контролер за АКБ , който в комбинация с със захранващ импулсен конвертор и подходящ 12V акумулатор Ви дава възможност да реализирате "Mini UPS" за лесно, евтино и надеждно захранване с непрекъсваемо 12V на активно оборудване. Използването на "Mini UPS" не изисква промяна в съществуващите вече ел. връзки. Този "Mini UPS" използва магистралното напрежение за захранване, зареждане на акумулатора, а при отпадането му товарът продължава да бъде захранен от акумулатора.

Брошура "Резервирано захранване на оптична точка с медия конвертор"
Брошура "Резервирано захранване на 1G оптична точка за FTTB"Принцип на действие
     
Акумулаторът (АКБ) е включен в буферен ("on-line") режим към товара (суитч, рутер, Mikrotik ...). При наличие на напрежение от LAN мрежата, товарът се захранва от захранващата част; паралелно с това се зарежда АКБ.
     При отпадане на Uвх, товарът започва автоматично да се захранва от АКБ (без да има прекъсване). Ако напрежението на акумулатора спадне под 10.5V (21V) то веригата към товара се прекъсва от MOSFET ключ с цел да се предпази АКБ от дълбок разряд. За да се избегне явлението „изключване-включване“ е предвиден хистерезис.
     След възстановяване на външното захранване товарът отново се включва.
     При ток на разреждане на АКБ над 3А (или късо съединение) товарът се изключва от вградената токова защита в контролера. Захранването към товара се възстановява автоматично при отпадане на претоварването с изключение на случая, когато напрежението на АКБ е <12V – тогава е необходимо да се използва бутона "RESTART". Ако е необходимо товарът да се включи при АКБ < 12V (без външно захранване), трябва също да се използва „RESTART”.
    Аналогичен принцип на действие имат и моделите, предназначени за 24V акумулатор.

Технически параметри за MiniUPS 1220 и 1220A


Технически параметри за MiniUPS 2415

Технически параметри за MiniUPS 2420А


 Указания за употреба

  ТОВАРЪТ Е ЖЕЛАТЕЛНО ДА НЕ НАДВИШАВА 50% ОТ МАКСИМАЛНАТА МОЩНОСТ НА MINI-UPS, ТЪЙ-КАТО ТАЗИ МОЩНОСТ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ НА БАЛАНСЕН ПРИНЦИП МЕЖДУ ТОВАРА И ЗАРЯДНИЯ ТОК НА АКУМУЛАТОРА. АКО НЕ СЕ СПАЗВА ТАЗИ ПРЕПОРЪЧКА, ПРИ ДЪЛБОКО РАЗРЕДЕН АКУМУЛАТОР Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПРЕТОВАРИ ТОКОВО УСТРОЙСТВОТО И ТОВА ДА ЗАДЕЙСТВА ТОКОВАТА МУ ЗАЩИТА!

   Желателно е използваният акумулатор да е с капацитет >5-6Аh.

   НЕ Е ДОПУСТИМО СВРЪЗАНЕ НА АКУМУЛАТОРА В ОБРАТНА ПОСОКА!!!