Информация


Продукти


Архив


   
Продукти->"Mini UPS 1215, 1220, 2415, 2422" - непрекъсваемо захранване за мрежово обурудване
Последна модификация наБрошура "Mini-UPS 1215"
Брошура "Резервирано захранване на оптична точка с медия конвертор"
Брошура "Резервирано захранване на 1G оптична точка за FTTB"


Предназначение
    
В практиката, при изграждането на мрежи, често се налага в определени точки да се използва непрекъсваемо захранване за отговорно мрежово оборудване - безжични рутери, суитчове и др. Използването на класически UPS не винаги е рентабилно и технически подходящо, поради отдалеченото захранване на устройствата по свободните чифтове на UTP кабела.
  НЕОМОНТАНА ЕЛЕКТРОНИКС разработи специализиран контролер за АКБ 3А/12V, който в комбинация с със захранващ импулсен конвертор и подходящ 12V акумулатор Ви дава възможност да реализирате "Mini UPS" за лесно, евтино и надеждно захранване с непрекъсваемо 12V на активно оборудване. Използването на "Mini UPS" не изисква промяна в съществуващите вече ел. връзки. Този "Mini UPS" използва магистралното напрежение за захранване, зареждане на акумулатора, а при отпадането му товарът продължава да бъде захранен от акумулатора.

Принцип на действие
     
Акумулаторът (АКБ) е включен в буферен ("on-line") режим към товара (суитч, рутер, Mikrotik ...). При наличие на напрежение от LAN мрежата, товарът се захранва от захранващата част; паралелно с това се зарежда АКБ до 13.6V със заряден ток Iзаряд=1.5А - Iтовар.
     При отпадане на Uвх, товарът започва автоматично да се захранва от АКБ (без да има прекъсване). Ако напрежението на акумулатора спадне под 10.5V то веригата към товара се прекъсва от MOSFET ключ с цел да се предпази АКБ от дълбок разряд.
     
За да се избегне явлението „изключване-включване“ е предвиден хистерезис.
     След възстановяване на външното захранване товарът отново се включва.
     При ток на разреждане на АКБ над 3А (или късо съединение) товарът се изключва от вградената токова защита в контролера. Захранването към товара се възстановява автоматично при отпадане на претоварването с изключение на случая, когато напрежението на АКБ е <12V – тогава е необходимо да се използва бутона "RESTART".
Ако е необходимо товарът да се включи при АКБ < 12V (без външно захранване), трябва също да се използва „RESTART”Технически параметри за MiniUPS 1215

Захранваща част

Контролер Указания за употреба

  ТОВАРЪТ Е ЖЕЛАТЕЛНО ДА НЕ НАДВИШАВА 50% ОТ МАКСИМАЛНАТА ИЗХОДНА МОЩНОСТ НА Mini-UPS. В протвиен случай, при дълбоко разреден акумулатор е възможно да се претовари токово устройството и това да задейства токовата му защита!

   Желателно е използваният акумулатор да е с капацитет >5-6Аh.

   НЕ Е ДОПУСТИМО СВРЪЗАНЕ НА АКУМУЛАТОРА В ОБРАТНА ПОСОКА!!!

   Ако захранващата част (SMPS H1C5T14) се използва за зареждане на акумулатор без контролера, трябва да се постави разделителен диод (за предпочитане Шотки диод, напр. 1N5822) последователно на изхода на захранването към акумулатора.


Цени, условия за поръчка и доставка

Предлагани модели от серията Описание Ver. Дата
"Mini-UPS 1215" Uвх=(20..70)VAC / (20...95)VDC - -
"Mini-UPS 1220" Uвх=(20..70)VAC / (20...95)VDC - -
"Mini-UPS 1225" Uвх=(25...95)VDC    
"Mini-UPS 2415" Uвх=(40..70)VAC / (40...95)VDC - -
"Mini-UPS 2422" Uвх=(40...95)VDC - -