Информация


Продукти


   


Архив


Продукти->Протектори за LAN мрежи
Последна модификация на 10/05/2022

ETHP2-100

ETHP2-200

ETHP4-100


ETHP1-112


ETHP2-550
    
  ВАЖНО!! Не всички модели, които са описани на тази страница се произвеждат към днешна дата! Моля, проверете актуалните модели в ценовата ни листа!Предназначение

ВАЖНО!!! Поради изчерпване на 90V газоразрядници ще вграждаме 220V газоразрядник в протекторите!!! Възможно е някои модели на склад да са все още с 90V.


    Протекторите за LAN мрежи от серията ETHP са предназначени за защита на Ethernet мрежово оборудване от електростатичен потенциал или мощни електромагнитни импулси, съпътстващи гръмотевиците. Използването му е препоръчително в откритие участъци на градските мрежи, които най-често страдат от такова въздействие. Използването му и от крайните клиенти за защита на техните персонални компютри, свързани към градски мрежи, може да им спести много разходи по подмяната на излезли от строя компоненти в следствие на попадане на високоволтови напрежения по кабела на LAN мрежата.
     Защитата се състои в ограничаването на напрежението между всеки два проводника на 10V и между всеки от тях и заземителния проводник на 90V/230V ( с газоразрядник).
     Единствено при моделът ETHP2-550 (за вграждане) е реализирана само защитата между проводниците, като защитата към земя се поема от SS8P-208POE, на който са реализирани газоразрядници (за повече информация тук).
    Защитени са проводниците 1,2,3 и 6, защото само те се използват за предаване на данни при 10/100Mb Ethernet мрежи. Свободните проводници от линията (4,5,7,8) са свързани към заземлението в устройствата с екранирано гнездо RJ-45.
    В серията 1-400, 1-410, която е предназначена за мрежи тип Gigabit, са защитени всичките осем проводника!
    В моделите ETHP1-112, ETHP1-332, ETHP2-200 е предвиден конектор, който ги превръща в пасивни PoE инжектори/сплитери - за въвеждане/извеждане на магистралното напрежние в трасетата.


Технически данни

Принципни схеми
           ВАЖНО!! Не всички модели, които са описани на тази страница се произвеждат към днешна дата! Моля, проверете актуалните модели в ценовата ни листа!


Правила за работа

Документация, ръководства, спецификации

Наименование на продукта Описание Ver. Дата
ETHP2-550 Инструкция за употреба 1.0 06.2010

Цени, условия за поръчка и доставка

Наименование на серията продукти Описание Ver. Дата
ETHP Гама LAN протектори - -